Nopeat miniruusut

Nämä helpot ja nopeat miniruusut ovat tarpeen, kun tarvitset monia pieniä ruusuja tai haluat vain päästä helpolla ja saada aikaan silti kauniita sokerimassa ruusuja!


 

Sivustolle on myös tulossa ohje hiukan vaativimpiin, terälehtiruusihin!

 

Helppo       -20min

riippuu sokerimassan määrästä

 

Ainekset;

sokerimassaa tai marsipaania (noin. 50g=8-12ruusua)

tomusokeria jauhottamiseen

 

Muut tarvikkeet;

veitsi

kaulin

pallotyökalu tai pieni lusikka

 

Valmistus;

Värjää massa jos haluat ennen kun aloitat ruusujen teon. Itse värjäsin vaaleanpunaiseksi.

Kauli sokerimassa tai marsipaani noin 0,5-1mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa se kuvanmukaisisti. Toinen pää on kepeampi. Nauhan leveys noinn 1.5-2cm

IMG_3169

 

 

 

 

 

 

Ohenna pallotyökalulla tai lusikan kärjellä toista puolta ohuemmaksi.

IMG_3173

 

 

 

 

 

 

Muotoile massasta pieni ”nuppu” ruusulle ja aseta se kapean päähän.

IMG_3174

 

 

 

 

 

 

Rullaa koko nauha nupun ympärille. Voit jättää hieman löysää johonkin kohtaan aitoutta luomaan.
IMG_3175

 

 

 

 

 

 

Kun olet rullannut koko nauhan purista hieman ala puolta, jotta ”terälehdet” avautuvat hieman.

IMG_3176IMG_3177

 

 

 

 

 

 

Jos haluat ruususta vielä isomman tee uusi nauha, mutta älä nyt kavenna toistä päätä. Rullaaa toinen nauha saman lailla ruusun ympärille.

 

IMG_3179

 

 

 

 

 

 

Leikkaa ylimääräinen kanta pois, jotta ruusu pysyy paremmin pystyssä anna kuivua ja nosta kakun tai muun leivoksen päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Säilyy noin 4-6kk kuivassa ja huoneenlämpöisessä (19-22°C) tilassa.

IMG_3180IMG_3179IMG_3177

 

Vastaa

+ 32 = 40