Välty virheiltä kakkupohjan teossa

Sokerikakkupohja on helppo valmistaa, mutta muutama seikka on hyvä pitää mielessä.


 

Sokerikakkupohjan ohjeopas;

  • Käytä huoneen lämpöisiä munia.
  • Vaahdota munia tarpeeksi kauan.”Piirretty” kuvio pysyy pinnalla muutamia sekunteja.
  • Lisää jauhot vähitellen siivilän kautta.
  • Varmista, että kaikki jauhot ovat sekoittuneet.
  • Älä avaa uunin luukkua turhaan paiston aikana.
  • Vältä ylimääräistä tärähtelyä uunin lähettyvillä. ( Kovaääninen kaapin ovien sulku yms.)
  • Anna kakkupohjan jäähtyä hyvin enne leikkaamista.

 

Mitä tehdä, jos jokin menee pieleen?

Jos unohdat ottaa munat ajoissa huoneen lämpöön, pistä munat lasiin jossa on hiukan huoneenlämpöä lämpimämpää vettä. Anna olla siellä n.20 minuuttia ja munien pitäisi olla näin huoneenlämpöisiä!

Jos kakun pinta alkaa tummua uunissa, avaa uunin luukku varoen ja laita leivinpaperi kakun päälle, estääksesi kakkua tummenemasta enempää.

Jos pinta on päässyt tummumaan voit ottaa ”ylimääräisen tumman kannen”, joka useasti syntyy, pois kakun päältä.

 

Toivottavasti tämä ohje selvensi sokerikakkupohjan tekoa, mutta jos sinulla tapahtui jokin virhe tai kaipaat lisäselvennystä johonkin asiaan, jätä kysymyksesi kommentti kenttään, niin vastaan mielelläni!

Pian tulossa myös ohje ihanaan Prinsessakakkuun!

Mistä muusta aiheesta haluaisitte nähdä välty virheiltä ohjeen? Katso myös Välty virheiltä macaronssien teossa

Vastaa

42 − = 35